Coop återkallar alspånsrökt cognacsmedwurst

Coop återkallar alspånsrökt cognacsmedwurst

Coop återkallar ett specifikt parti alspånsrökt cognacsmedwurst av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Ett produktionsfel hos leverantören på produkter med förpackningsdatum: 23-06-2019 och bästföredatum: 22-08-2019 innebär att ett antal förpackningar med produkten kan innehålla rester av tarmen den tillverkas i och som ska tas bort innan skivning. Tarmen är av pappersmaterial men det kan upplevas som att den är gjord av plast och därmed skapa obehag vid förtäring.

Coop tar händelsen på största allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Som en försiktighetsåtgärd återkallar Coop därför alspånsrökt cognacsmedwurst under det egna varumärket Coop med de angivna datumen ovan.

Konsumenter som köpt de angivna produkterna uppmanas lämna tillbaka dem i Coops butiker och får pengarna tillbaka.

Coop beklagar det inträffade.

För mer information:

För journalister – Coops pressjour 010-743 13 13

För kunder – Coop Kundkontakt 0771-17 17 17

 • Coop återkallar Leverpastej med gurka

  Coop återkallar Leverpastej med gurka

  Coop återkallar Coop bredbar leverpastej med gurka med bäst före-datum 2023-12-22.
  Read more
 • Coop återkallar Kärnfria Vindruvor Gröna, 500 gram

  Coop återkallar Kärnfria Vindruvor Gröna, 500 gram

  Coop återkallar kärnfria gröna Vindruvor, 500 gram med Lot.nr (identifieringsnummer) 2390892. Återkallelsen gäller vindruvor som är inköpta under perioden 20 oktober till och med 30 oktober med aktuellt Lot.nr. Anledningen till återkallelsen är att varan visar på överskridande nivåer av bekämpningsmedlet Fluvalinat. Produkten kan innebära hälsofara. 
  Read more