Coop återkallar alspånsrökt cognacsmedwurst

Coop återkallar alspånsrökt cognacsmedwurst

Coop återkallar ett specifikt parti alspånsrökt cognacsmedwurst av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Ett produktionsfel hos leverantören på produkter med förpackningsdatum: 23-06-2019 och bästföredatum: 22-08-2019 innebär att ett antal förpackningar med produkten kan innehålla rester av tarmen den tillverkas i och som ska tas bort innan skivning. Tarmen är av pappersmaterial men det kan upplevas som att den är gjord av plast och därmed skapa obehag vid förtäring.

Coop tar händelsen på största allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Som en försiktighetsåtgärd återkallar Coop därför alspånsrökt cognacsmedwurst under det egna varumärket Coop med de angivna datumen ovan.

Konsumenter som köpt de angivna produkterna uppmanas lämna tillbaka dem i Coops butiker och får pengarna tillbaka.

Coop beklagar det inträffade.

För mer information:

För journalister – Coops pressjour 010-743 13 13

För kunder – Coop Kundkontakt 0771-17 17 17

 • Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram

  Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram

  Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram med bäst före-datum 2022-10-21 på grund av risk för allergener. Anledningen till återkallelsen är att produkten kan innehålla andra spannmål än havregryn (vete/råg/korn) som inte är innehållsdeklarerade. 
  Läs mer
 • Coop återkallar Coop Skärgårdstofu

  Coop återkallar Coop Skärgårdstofu

  Coop återkallar Coop Skärgårdstofu med tångkaviar, 200 gram, med bäst före-datum 23-01-2022. Anledningen till återkallelsen är att spår av fiskprotein har upptäckts i produkten. 
  Läs mer