Coop agerar mot dåliga villkor för grisar

Coop agerar mot missförhållandet i hanteringen av grisar som avslöjades under veckan i djuralliansens rapport.
– Vi har tagit kontakt med våra leverantörer för att se att de lever upp till våra krav på djurhållning. Sverige har mycket stränga lagar när det gäller djurhållning och vi måste agera med kraft för att dessa höga krav efterlevs. Vi kommer att på olika sätt följa upp att det sker, säger Lena Malm, veterinär och chef för produktsäkerhet samt egenkontroll på Coop

Under hösten besökte Coop gårdar i Danmark för att på plats kontrollera hur grisarna där hanteras. I samband med den resan togs kontakt med de svenska leverantörerna av fläskkött för att göra samma typ av besök och undersökning här. Den här undersökningen är planerad att ske innan jul.

Coop vill ha garantier på bra djurhållning.
– Vi kräver att våra leverantörer ska kunna visa hur de kontrollerar djurhållningen på de gårdar som levererar köttet vi säljer. Vi kommer att följa upp att de verkligen lever upp till dessa krav, säger Lena Malm. Produkter som säljs under Coops ekologiska varumärke Coop Änglamark är producerade under hårdare krav på flera områden än vad lagen föreskriver. Det gäller även djurhållning. Leverantörerna till Änglamark är även utsatta för fler och hårdare kontroller än normalt eftersom de är certifierade.

För mer information kontakta Coops pressjour 08-743 23 33.

  • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

    EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
    Läs mer
  • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

    Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

    Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
    Läs mer