Charlotta Szczepanowski tillträder som arbetande styrelseordförande i Vi-skogen

Charlotta Szczepanowski tillträder som arbetande styrelseordförande i Vi-skogen

Coop Sveriges chef för Hållbarhet & Kvalitet, Charlotta Szczepanowski, lämnar sin roll på Coop för att bli arbetade styrelseordförande för biståndsorganisationen Vi-skogen och går samtidigt över till KF för att arbeta med strategisk kooperativ utveckling. Per Magnusson, idag chef Strategi & Verksamhetsutveckling på Coop Sverige, går parallellt med det uppdraget in som tillförordnad chef för Hållbarhet & Kvalitet.

Coops hållbarhetsarbete har de senaste åren gått från klarhet till klarhet. Charlotta har tillsammans med sitt team förstärkt den roll Coop har inom området hållbarhet. Förutom lanseringen av den världsunika hållbarhetsdeklarationen har vi flyttat fram våra positioner inom områden som djurhållning, förpackningsmaterial, biologisk mångfald, matsvinn och inköpsprocesser. Det här är ett viktigt arbete för att bidra till en mer hållbar livsmedelskedja, säger Marie Nygren, VD Coop Sverige.

Charlotta har gjort en mycket fin insats för Coop och jag är glad att hon stannar i kooperationens tjänst. Hon kommer att bedriva viktigt arbete på Vi-skogen och KF, säger Marie Nygren, VD Coop Sverige.

Charlotta Szczepanowski går in i sina nya roller den 1 september 2022. Rekryteringen av en efterträdare kommer att påbörjas. Per Magnusson, chef Strategi & Verksamhetsutveckling inom Coop Sverige, blir tillförordnad på tjänsten under rekryteringsperioden.

Det har varit givande att fortsätta utveckla Coops starka tradition inom hållbarhet tillsammans med alla kolleger. Under min tid på Coop har vi flyttat gränser för att säkerställa en mer hållbar livsmedelskedja. Jag kommer fortsatt vara en del av kooperationen och ser fram emot möjligheten att ta mig an mina nya uppdrag. Vi-skogens arbete är oerhört viktig för våra medlemmar, säger Charlotta Szczepanowski.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop tar ännu ett steg i arbetet med att minska matsvinnet genom att gå in i ett nationellt samarbete med maträddarappen Too Good To Go. Genom samarbetet kommer fler kunder kunna köpa mat som riskerar att bli svinn till rabatterat pris och Coop får ett verktyg till för att minska matsvinnet.  
  Läs mer
 • Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2022. Änglamarkspriset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarksfamiljerna Danielsson, Taube och Alfredson.
  Läs mer