Charlotta Szczepanowski tillträder som arbetande styrelseordförande i Vi-skogen

Charlotta Szczepanowski tillträder som arbetande styrelseordförande i Vi-skogen

Coop Sveriges chef för Hållbarhet & Kvalitet, Charlotta Szczepanowski, lämnar sin roll på Coop för att bli arbetade styrelseordförande för biståndsorganisationen Vi-skogen och går samtidigt över till KF för att arbeta med strategisk kooperativ utveckling. Per Magnusson, idag chef Strategi & Verksamhetsutveckling på Coop Sverige, går parallellt med det uppdraget in som tillförordnad chef för Hållbarhet & Kvalitet.

Coops hållbarhetsarbete har de senaste åren gått från klarhet till klarhet. Charlotta har tillsammans med sitt team förstärkt den roll Coop har inom området hållbarhet. Förutom lanseringen av den världsunika hållbarhetsdeklarationen har vi flyttat fram våra positioner inom områden som djurhållning, förpackningsmaterial, biologisk mångfald, matsvinn och inköpsprocesser. Det här är ett viktigt arbete för att bidra till en mer hållbar livsmedelskedja, säger Marie Nygren, VD Coop Sverige.

Charlotta har gjort en mycket fin insats för Coop och jag är glad att hon stannar i kooperationens tjänst. Hon kommer att bedriva viktigt arbete på Vi-skogen och KF, säger Marie Nygren, VD Coop Sverige.

Charlotta Szczepanowski går in i sina nya roller den 1 september 2022. Rekryteringen av en efterträdare kommer att påbörjas. Per Magnusson, chef Strategi & Verksamhetsutveckling inom Coop Sverige, blir tillförordnad på tjänsten under rekryteringsperioden.

Det har varit givande att fortsätta utveckla Coops starka tradition inom hållbarhet tillsammans med alla kolleger. Under min tid på Coop har vi flyttat gränser för att säkerställa en mer hållbar livsmedelskedja. Jag kommer fortsatt vara en del av kooperationen och ser fram emot möjligheten att ta mig an mina nya uppdrag. Vi-skogens arbete är oerhört viktig för våra medlemmar, säger Charlotta Szczepanowski.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Sverige AB ställer om organisationen för att öka medlemsnyttan

  Coop Sverige AB ställer om organisationen för att öka medlemsnyttan

  Coop Sverige AB gör nu en omställning av organisationen för att öka konkurrenskraften och kunna ge bättre priser och erbjudanden till Coop i Sveriges över 3,9 miljoner medlemmar. Förändringen innebär en neddragning på cirka 100 tjänster vid kontoret i Solna som tillsammans med andra åtgärder ger en kostnadsminskning om drygt 300 miljoner kronor.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more