Bäst i test: Coop Tacosås medium

Bäst i test: Coop Tacosås medium

När ansedda Råd & Rön djupdyker i klassikern Tacofredag belönas Coop Tacosås Medium med Bäst i test. Såsen får även utmärkelsen ”Bra köp” då den är billigare än Santa Marias med samma totalpoäng.

Tacon är i många hem och på många bord den stora favoriten, något för hela familjen, för alla sorters smaklökar. Den är kul att äta, ofta med händerna, och innehåller ingredienser från såväl kryddhyllan, köttdisken som grönsaksavdelningen. Och som pricken över i:et – såsen.

Coops Tacosås Medium var en av tolv sorters tacosås som Råd & Röns smakpanel testade. Bedömningen skedde utifrån doft, konsistens, smak, utseende och helhetsintryck – allt i ett klassiskt blindtest.

Smakpanelen kom fram till att Coop Tacosås Medium var den bästa såsen till tacomyset med en god smak med fint sting som kommer på slutet. Såsen anses även ha en god doft och smak av tomat samt bra med rejäla bitar.

– Det känns superkul att kunna erbjuda marknadens bästa tacosås till alla de som förälskat sig i maträtten. Hemma hos mig står tacos nästan alltid på veckomenyn – en perfekt måltid man kan både förbereda och äta tillsammans med barnen. Vårt starka EVM-sortiment på närmare 3000 varor för vardag och helg är ett prisvärt och kvalitativt alternativ när man handlar i Coops butiker, säger Minna Björklund, tf Chef EVM Coop Sverige.

Exempel på andra produkter under varumärkena Coop, Xtra och Änglamark som belönats med Bäst i test under senaste månaderna är Coop Havredryck, Coop frasvåfflor, Änglamark Jordgubbssylt, Coop Silky Shave, Coop Smör & raps, Coop samt Änglamark Parmesan, Änglamark torkad mango samt fryst mango, Coop Gourmet Skagenröra, Änglamark kallrökt lax, Coop bryggkaffe samt Coop Aioli.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop återkallar Änglamark hackad spenat

  Coop återkallar Änglamark hackad spenat

  Coop återkallar Änglamark hackad spenat, 400 gram, med bäst före-datumen 7 maj 2024 och 22 februari 2025. Anledningen är att produkten kan innehålla metallfragment.
  Läs mer
 • Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar

  Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar

  Coop och Svenska Bin har i flera år samarbetat för att öka mängden bin i Sverige. Genom samarbetet har Coops medlemmar kunnat växla medlemspoäng till bin och 44 bikupor har placerats ut vid Coops butiker runt om i landet. Ytterligare 21 bikupor, med 1 300 000 bin, kommer nu att skänkas till ett demonstrationsprojekt för att utveckla bättre biodlingsmetoder.
  Läs mer