Årets matinspiration; Konsum Värmland nominerade till prestigefyllt pris

Dagligvarugalan, som arrangeras av tidningen Fri Köpenskap, samlar stora delar av den svenska dagligvaruhandeln. Galan kommer att äga rum på Cirkus i Stockholm den 6 september. Bland annat delas det ut prestigefyllda priser inom ett antal olika klasser till detaljhandelsföretag som utmärkt sig på olika sätt. Konsum Värmland har nominerats i klassen ”Årets matinspiration.”

– Det vanligaste är att det är enskilda butiker som nomineras till någon av klasserna. Men den här gången tyckte juryn att Konsum Värmland, med sina 80-tal butiker och sin livsmedelsindustri, utmärkt sig genom åren så att nomineringen omfattar hela företaget, säger Åke Rosengren, chefredaktör på tidningen Fri Köpenskap.

Tradition och utveckling går sida vid sida
Kategorin där Konsum Värmland nominerats är ”Årets matinspiration”. Den slutliga vinnaren, som koras den 6 september, ska vara ett dagligvaruföretag, en butik, butikskedja, person eller grupp av personer som genom sitt arbete med matinspiration skapat mervärde för företaget och kunderna.

– I bedömningen kommer områden som inspiration, exponering, kommunikation, upplevelse och miljö och hygien att spela in, menar Åke Rosengren.

Motiveringen till att Konsum Värmland nominerats lyder; ”Tradition och utveckling går sida vid sida. Långsiktighet och lyhördhet för samtidens tendenser skapar framgångsrika affärer. Entreprenörskap, lokal förankring, närproduktion och kundnytta förverkligas i ett växande företag där drivkraften är ägarnas och kundernas vilja att veta var och hur den smakande maten skapats.”

– Nomineringen och motiveringen känns mycket hedrande. Det visar att vårt sätt att arbeta med medlemsnytta i kombination med ett lokalt engagemang ger genklang även utanför landskapets gränser, avslutar Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

För ytterligare fakta,
se gärna, www.fri-kopenskap.se, www.konsumvarmland.se eller www.dagligvarugalan.se

För ytterligare information,
kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102, eller Åke Rosengren, chefredaktör på Fri Köpenskap, tfn; 08-670 41 30