Änglamarkspriset lyfter ungas arbete för en bättre miljö – nominera nu

Änglamarkspriset lyfter ungas arbete för en bättre miljö – nominera nu

Änglamarkspriset utdelas årligen till personer, organisationer eller initiativ som har gjort särskilt värdefulla insatser inom områdena miljö och ekologi. I år riktas priset till unga (under 30 år) för att främja deras insatser för en mer hållbar framtid. Bakom Änglamarkspriset står Coop och familjerna Danielsson, Alfredson och Taube. Nomineringsperioden för Änglamarkspriset 2020 är öppen till 8 november. 

Änglamarkspriset har delats ut sedan år 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom svensk miljö och ekologi. Årets pris, Änglamarkspriset 2020, fokuserar på ungas initiativ. Priset ska premiera en person eller organisation som står för värdefulla insatser inom miljö och ekologi. Det kan vara en produkt, idé eller tjänst, i liten eller stor skala.

Nomineringen till årets pris pågår till 8 november 2020. Du kan nominera dig själv eller någon annan som gör värdefulla insatser inom miljö och ekologi.

Vinnaren av Änglamarkspriset 2020 utses i början av december vid en digital prisutdelning. Prissumman är på 100 000 kronor.

Kriterier för att delta i Änglamarkspriset 2020:

 • Du/ni är under 30 år.
 • Du/ni jobbar med miljöprojekt som bidrar till en bättre och mer hållbar värld.
 • Deltagare under 18 år ska ha vårdnadshavares godkännande för att delta.
 • Ditt/ert bidrag måste vara oss tillhanda senast den 8 november 2020.
 • Vinnaren utses av en jury bestående av sex stycken representanter från Coop, familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson samt en extern representant.
 • Juryns beslut går ej att överklagas.

Nominera till Änglamarkspriset.

Tidigare vinnare av Änglamarkspriset.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

  Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

  I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker.
  Läs mer
 • Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop har genomfört en unik transport på järnväg. Tillsammans med tågoperatören TX Logistik och Trafikverket genomförde Coop igår en transport med ett fullastat godståg med 838 meters längd- mer än 200 meter längre än normalt. Tåget var lastat med Coops matvaror som kördes från Malmö till Frövi. Testet är en del av det nationella utvecklingsarbetet för att flytta mer gods från väg till järnväg.  
  Läs mer