Änglamarkspriset lyfter ungas arbete för en bättre miljö – nominera nu

Änglamarkspriset lyfter ungas arbete för en bättre miljö – nominera nu

Änglamarkspriset utdelas årligen till personer, organisationer eller initiativ som har gjort särskilt värdefulla insatser inom områdena miljö och ekologi. I år riktas priset till unga (under 30 år) för att främja deras insatser för en mer hållbar framtid. Bakom Änglamarkspriset står Coop och familjerna Danielsson, Alfredson och Taube. Nomineringsperioden för Änglamarkspriset 2020 är öppen till 8 november. 

Änglamarkspriset har delats ut sedan år 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom svensk miljö och ekologi. Årets pris, Änglamarkspriset 2020, fokuserar på ungas initiativ. Priset ska premiera en person eller organisation som står för värdefulla insatser inom miljö och ekologi. Det kan vara en produkt, idé eller tjänst, i liten eller stor skala.

Nomineringen till årets pris pågår till 8 november 2020. Du kan nominera dig själv eller någon annan som gör värdefulla insatser inom miljö och ekologi.

Vinnaren av Änglamarkspriset 2020 utses i början av december vid en digital prisutdelning. Prissumman är på 100 000 kronor.

Kriterier för att delta i Änglamarkspriset 2020:

 • Du/ni är under 30 år.
 • Du/ni jobbar med miljöprojekt som bidrar till en bättre och mer hållbar värld.
 • Deltagare under 18 år ska ha vårdnadshavares godkännande för att delta.
 • Ditt/ert bidrag måste vara oss tillhanda senast den 8 november 2020.
 • Vinnaren utses av en jury bestående av sex stycken representanter från Coop, familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson samt en extern representant.
 • Juryns beslut går ej att överklagas.

Nominera till Änglamarkspriset.

Tidigare vinnare av Änglamarkspriset.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop tar ännu ett steg i arbetet med att minska matsvinnet genom att gå in i ett nationellt samarbete med maträddarappen Too Good To Go. Genom samarbetet kommer fler kunder kunna köpa mat som riskerar att bli svinn till rabatterat pris och Coop får ett verktyg till för att minska matsvinnet.  
  Läs mer
 • Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2022. Änglamarkspriset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarksfamiljerna Danielsson, Taube och Alfredson.
  Läs mer