Änglamark bäst i test när det ska göras rent

Änglamark bäst i test när det ska göras rent

I Råd & Röns stora test av 14 allrengöringsmedel och husmorsknep kniper Änglamark All Purpose Cleaner bäst i test.

Allrengöringsmedlet från Änglamark, som är Svanen-märkt och kommer i flytande form får högsta betyg av tidningen för såväl information och förpackning som för att inga oönskade ämnen ingår i recepturen.

– Vårt rengöringssortiment under våra egna varumärken visar sig fortsatt starkt. Vi arbetar tätt samman på nordisk nivå för att få fram så bra kvalitet som möjligt för ett konsumentvänligt pris till en dryg tredjedel av Nordens hushåll. Har man inte hunnit städa in våren eller sommaren än ger testet en bra fingervisning om ett lyckat slutresultat, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM på Coop Sverige.

I testet tog Råd & Rön hjälp av en testrobot som med konstant tryck och hastighet fick gnida ett bestämt antal gånger över fläckar med olika typer av standardiserad smuts. Fläckarna var baserade på antingen fett och finmald lera eller olika oljor eller kalk. Råd & Rön undersökte även vilken glans den rengjorda ytan fick och om medlen lämnade kvar någon smuts.

Coop Städ i spray-flaska, också Svanen-märkt, får likaså fyra plustecken av fem i testet.

I ett tidigare test under året kom Änglamark flytande kulörtvättmedel på andra plats när Testfakta rankade de bästa flytande tvättmedlen. Samma sajt har tidigare utsett Änglamark handdiskmedel med Bäst i test (augusti 2020) med omdömet ”presterar lika bra i kallare som varmare vatten”.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more