Anders Wennerberg blir ny chef för Coop Forum

Coop Forums nya kedjechef på Coop Butiker och Stomarknader heter Anders Wennerberg och kommer närmast från tjänsten som butik och försäljningsdirektör på Intersport. Anders har en lång och gedigen bakgrund inom detalj- och dagligvaruhandeln med bland annat över tio år på ICA.

Anders Wennerberg har en gedigen erfarenhet och förståelse för utvecklingen inom detalj- och dagligvaruhandeln efter att i hela sitt yrkesverksamma liv arbetet i den sektorn. Anders kommer närmast från Intersport där han varit butik- och försäljningsdirektör sedan förra året. Innan dess var han VD för Biltema mellan 2009 och 2010. Under mer än tio år har Andes varit anställd inom ICA-systemet. De senaste tre åren var han chef för Ica Maxi och satt i ICAs verkställande ledning.

– Jag ser mycket fram emot att få Anders ombord i vårt team och är övertygad om att han kan bidra med mycket värdefull kunskap och erfarenhet från en rad duktiga aktörer inom svensk handel. Anders är en erfaren ledare med mångårig bakgrund inom dagligvaruhandeln. Inte minst det faktum att han började sin karriär ”på golvet” har gett honom gedigen kunskap om alla led i driftskedjan och en förståelse för detaljer på området, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef KF/Coop.

Anders Wennerberg kommer under de närmsta månaderna att avveckla sitt engagemang inom Intersport och börjar på Coop den 13 augusti direkt efter semestrarna. Fram till dess är fortsatt Patrik Wirlén tf kedjechef för Coop Forum.

– Coop är inne i en mycket positiv utveckling just nu och är idag helt klart en av dagligvaruhandelns mest spännande aktörer. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med teamet i Coop Forum ta mig an denna verksamhets speciella utmaningar och till att ta en ledande position på Coops framtida resa, säger Anders Wennerberg.

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer