Allt fler skänker via MedMerakortet

2009 skänkte Coops medlemmar och kunder drygt 21 miljoner kronor till de biståndsprojekt som Kooperation utan gränser och Vi-skogen driver. Allt fler väljer Bistånd på köpet, att skänka pengar genom att slutsumman avrundas uppåt till närmaste krona när kunden betalar med sitt Coop MedMerakort.

– Coops medlemmar gillar att det finns flera olika enkla sätt att hjälpa till. Allt fler betalar med sitt MedMerakort och då blir det enkelt att samtidigt skänka pengar. Biståndsknappen på pantautomaterna är ett annat sätt att snabbt och enkelt bidra till Kooperation utan gränser och Vi-skogen, säger Ivar Fransson, marknadsdirektör för Coop och vd för MedMera Bank AB.

Under de senaste åren är det tydligt att det är de enkla, moderna sätten att bidra som ökar mest. Bistånd på köpet stod i fjol för 4,2 miljoner kronor, en ökning med 38 procent sedan 2006. Biståndsknappen stod i fjol för 6,4 miljoner kronor, en ökning med 43 procent sedan 2006. Totalsumman på 21,2 miljoner kronor har ökat med drygt 4 procent sedan 2006.

– Coops medlemmar och kunder är engagerade i sin omvärld och vill bidra efter bästa förmåga. Som företag jobbar vi aktivt för att hitta nya moderna lösningar som gör det enkelt för alla att hjälpa, säger Ivar Fransson.

Kooperation utan gränser är en biståndsorganisation som bildades 1958 av den svenska kooperationen. Genom långsiktigt utvecklingssamarbete och hjälp till självhjälp ger organisationen fattiga människor verktyg att själva ta sig ur fattigdomen. Läs mer på www.utangranser.se

Vi-skogen arbetar med utbildning och rådgivning inom hållbar odling, organisering och mikrofinans för fattiga småbrukar i Kenya, Tanzania, Uganda och Rwanda. Trädplantering och agroforestry är basen i verksamheten och varje år odlas flera miljoner träd. Genom Vi-skogen har över tvåhundratusen småbönder fått ett drägligare liv. Läs mer på www.vi-skogen.se

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer