Alla Coops bagerier bakar Kravmärkt bröd

Coops 45 butiksbagerier har nu certifierats för att baka Kravmärkt bröd.

– Våra medlemmar och kunder vill ha Kravmärkt bröd och jag är glad att vi nu kan erbjuda det i alla våra butiksbagerier, säger Per Olofsson, chef för Coops butiksbagerier.

– För Coop räcker det inte att använda ekologiskt mjöl när vi bakar. Våra medlemmar ställer högre krav än så på sitt ekologiska bröd, säger Per Olofsson.

Därför har Coop valt produktserien Gröna Familjen, från Norlander Zeelandia, där alla ingredienser är Kravmärkta. Till att börja med erbjuder Coops bagerier ett matbröd och ett kaffebröd. Det Kravmärkta sortimentet i bagerierna kommer att utökas efter hand.

Antalet butiksbagerier inom Coop fortsätter att öka. Vid årets slut kommer Coop att ha cirka 50 bagerier i butik. De 45 butiksbagerier som finns i skrivande stund finns i kedjorna Coop Forum, Coop Konsum och Coop Extra.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

  • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

    Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

    Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
    Read more
  • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

    Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

    Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
    Read more