All Världens Mat; Icanyheter nominerar Konsum Värmland till prestigefyllt pris!

All Världens Mat; Icanyheter nominerar Konsum Värmland till prestigefyllt pris!

Branschtidningen Icanyheter arrangerar varje år en butiksgala som samlar stora delar av den svenska dagligvaruhandeln. Galan kommer att äga rum på Waterfront i Stockholm den 16 oktober. Bland annat kommer det att delas ut prestigefyllda priser inom ett antal olika klasser.

För Konsum Värmlands del är det den unika butiken All Världens Mat på Kronoparken i Karlstad som nominerats inom klassen årets ”All Världens”-mat avdelning. Butiken, som är en unik satsning av Konsum Värmland, öppnade 2009 i ICAs nedlagda butik på området Kronoparken i Karlstad. Hela butiken är anpassad till olika kulturer och traditioner från världens alla hörn. Chef är 33-årige Saiwan Kamber, kurd, född i Bagdad, och boende i Sverige sedan 1993.

– När vi öppnade All Världens Mat ville vi inte bara skapa en ny och spännande butik, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson. Tack vare Saiwan och hans medarbetares kunskap och erfarenheter från andra kulturer har satsningen också blivit något av ett konkret integrationsprojekt.

Uppmärksammad butik
Få butiker torde ha uppmärksammats så mycket som All Världens Mat i Karlstad. Tidningsartiklar och reportage har avlöst varandra, med ett besök av kungaparet som något av en höjdpunkt. Men nomineringen från tidningen Icanyheter känns extra hedrande för Saiwan och hans medarbetare.

– Att det är just tidningen Icanyheter som nominerat oss känns naturligtvis extra bra, säger affärschef Saiwan Kamber. Det skulle verkligen sitta fint om vi kunde ta hem utmärkelsen bland landets övriga butiker med samma profil. Samtidigt vet vi att konkurrensen är stentuff, så bara nomineringen känns lite som en seger.

– En av anledningarna till att vi valt att nominera All Världens mat, är att det är en nischad butik som ligger utanför storstadsregionerna, säger Susan Karling, redaktionell projektledare för butiksgalan på Icanyheter. Nu önskar vi Saiwan lycka till på en händelserik och spännande butiksgala i Stockholm den 16 oktober, avslutar hon.


För ytterligare fakta
, se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.icanyheter.se

För ytterligare information, kontakta; affärschef Saiwan Kamber, tfn; 054-56 75 76, Susan Karling på Icanyheter, tfn; 031-352 05 90, 073-344 57 20 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson 054-22 01 02