Agneta Olsson ny försäljnings- och marknadschef i region nord/väst

Coop värvar Agneta Olsson, idag marknadschef på Ridderheims & Falbygdens AB, till en ny tjänst som försäljnings- och marknadschef för Coop region nord/väst med kontor i Göteborg.

Agneta har en gedigen erfarenhet inom livsmedelsbranschen. I sin roll på Ridderheims & Falbygdens står hon bland annat bakom den uppmärksammade Ridderheimsrapporten om framtidens mattrender och konsumtionsbeteenden. Agneta har tidigare även varit global marknadschef på Santa Maria och var i den rollen en drivande kraft bakom Tex-Mex-utvecklingen. Hon har också arbetat som produktchef för specialvaror på ICA.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats rekrytera Agneta. I den resa vi nu ska göra där vi måste komma närmare kunden och bli ännu tydligare i vårt erbjudande är Agnetas yrkesbakgrund och personliga egenskaper en perfekt kombination, säger Fredrik Johanson, regiondirektör för Coop nord/väst.

– I min roll på leverantörssidan har jag förstås följt Coop genom åren och noterat den stora förändringsresa som företaget nu är inne i. Mitt nya jobb känns som en fantastiskt rolig utmaning och jag tror att mina erfarenheter från leverantörssidan kommer att vara värdefulla, säger Agneta Olsson.

Regional organisation

Cirka hälften av Coops 700 butiker runt om i landet ägs och drivs av Coop Centralt genom bolaget Coop Butiker & Stormarknader. Sedan den 1 september i år är verksamheten i detta bolag indelat i tre regionala organisationer för att komma ännu närmare kunden och marknaden.

Region nord/väst omfattar ca 115 Coopbutiker med en omsättning på ca 9 Mdr. Geografiskt omfattar regionen i huvudsak Göteborg, Skaraborg, Örebro, Västmanland och Dalarna. 

– Efter rekryteringen av Agneta har vi i princip hela vår regionala organisation på plats. Vi har fått en mycket bra start med starkt fokus på att utveckla butikerna och öka försäljningen i regionen, avslutar Fredrik Johanson.

Agneta tillträder sin tjänst den så snart hennes nuvarande arbetsgivare finner en ersättare. 

För ytterligare information:

Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

Fredrik Johansson, regiondirektör Coop nord/väst, 010-743 61 11

Agneta Olsson, 070-383 40 01

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer