Accretus får utmärkelsen årets kooperativa verksamhet i Norrbotten

Accretus får utmärkelsen årets kooperativa verksamhet i Norrbotten

Tisdag 15 november delade Coop Norrbotten och Coompanion Nord ut priset till årets kooperativ i Norrbotten. Mottagare av priset är Accretus, ett personalkooperativ som jobbar med att utveckla och utbilda företag och individer genom bland annat kompetensutveckling, utbildning, information och vägledning.

Årets kooperativ är delas ut till en kooperativ verksamhet i Norrbotten med högt medlemsvärde och som utmärker sig inom utveckling, delaktighet och samarbete. – Det var ett klokt val av er, vi är överväldigade, säger Siv Suikki verksamhetschef på Accretus.

Accretus får priset 2017 för sitt professionella affärstänk och för sin hänsyn till samhället.

– Vi delägare har alla småföretagarbakgrund, men valde den här företagsformen för att det passar våra värderingar. Det går bra för oss och vi fortsätter att växa och det känns jätteroligt att bli uppmärksammade, fortsätterSiv Suikki.

Nomineringen till årets kooperativ har varit en öppen aktivitet på sociala medier där alla fått nominera ett kooperativt företag. För att få priset måste man uppfylla krav gällande medlemsnytta, affärsmässighet, nytänkande, stabilitet.

Priset på 20 000 kronor delades ut på kooperativens hus tillsammans med representanter från Coompanion Nord, en rikstäckande och företagsrådgivande organisation för alla som vill starta kooperativa företag

– Det finns ett större intresse nuförtiden att jobba kooperativt. Det känns extra roligt att vi idag delar ut priset här tillsammans med kooperativa Coop Norrbotten som är en av Norrbottens största arbetsgivare, säger Kent Ögren ordförande Coompanion Nord.

– Accretus är proffsiga, affärsmässiga, aktiva, engagerade, inkluderande, har en sund värdegrund och driver ett långsiktigt hållbart företag. De inspirerar och är ett gott exempel som bör spridas, avslutar Kent Ögren.


För ytterligare frågor kontakta:
Eva Qvist, ordförande Coop Norrbotten, 070 395 67 23
Monica Kutics Normark, Coompanion Nord, 070 – 376 99 60

Siv Suikki, verksamhetschef Accretus, 072 – 737 03 04

 

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se

 • Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

  Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

  Den 6:e oktober öppnar Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Här kommer ny teknik möta lokalt mathantverk. Från det egna restaurangköket erbjuds härliga rätter att köpa hem eller äta på plats i bistron, tillsammans med en god dryck noga utvald av butikens sommelier.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

  Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

  Coop öppnar på torsdag den 24 september en helt ny butik i Kävlinge. Butiken får ett centralt läge i den nya stadsdelen Stationsstaden. Matglädje kommer att stå i fokus i den drygt 2 000 kvm stora butiken när den har premiär.
  Läs mer