Mattis Bergquist mot nya utmaningar

Mattis Bergquist mot nya utmaningar

Efter drygt fem år har Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige, bestämt sig för nästa steg i arbetslivet. Under Mattis tid på Coop har han tillsammans med sitt team utvecklat och implementerat flera viktiga satsningar som banar väg för framtiden.

– Det har uppstått ett naturligt tillfälle att skicka stafettpinnen vidare, säger Mattis.  Åren på Coop har varit fantastiska, utmanande men framför allt lärorika och inspirerande. Nu jag fram emot en ny tillvaro och exakt vad det blir är inte klart ännu. Mitt hjärta fortsätter att klappa för Coop och Coops kommande hållbarhetsresa, fortsätter han.

– Mattis har gjort en enorm insats på hållbarhetsområdet med sin djupa kunskap, driv och engagemang. Hållbarhet är en del av Coops DNA och jag vill tacka Mattis för hans insatser under de här åren och önska honom ett stort lycka till, säger Marie Nygren, vd på Coop Sverige AB.

Några av de framtidssatsningar som finns på plats:

• Hållbarhetsdeklarationen: Ett världsunikt verktyg för att visa på livsmedlets riskbild utifrån tio olika hållbarhetsparameterar. Den är både ett internt verktyg för att styra Coops sortimentutveckling och förflyttningar samt en hjälp till Coops drygt fyra miljoner medlemmar när de handlar.

• En hälsodeklaration som bygger på samma metodik som hållbarhetsdeklarationen och visar livsmedels mer eller mindre risk för påverkan på hälsan. Den är enbart ett internt verktyg för att styra Coops sortiment och används inte för externt bruk.

• En affärsdriven hållbarhetsstrategi som sträcker sig till 2033. Unik genom möjligheten att koppla

• Ett kompetent och komplett hållbarhetsteam finns på plats. Alla förutsättningar finns nu för att genomföra de förflyttningar inom hållbarhetsområdet som på riktigt kommer att göra långsiktig skillnad för klimat, samhälle och individ.

• Sammantaget finns nu en stark grund  för att inte bara bibehålla utan även utveckla Coops varumärke och position inom hållbarhet.

Mattis jobbar kvar på Coop Sverige fram till årsskiftet. Processen för att hitta en ersättare har inletts.

För mer information kontakta

Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se