Årets grillsäsong är äntligen här och i samband med det släpper Coop en ny qp-burgare i sina butiker.
De frysta hamburgarna som säljs i 4-pack består av 99,5 procent nötkött. Djuren föds upp på gräs som de betar utomhus större delen av året.
– Kött och havssalt, mer innehåller inte dessa saftiga och lättlagade burgare. Bara att steka på fryspuckarna, säger Daphne Perlmutter, produktutvecklare på Coop Sverige.
Nyheten finns i Coops butiker från och med vecka 21. Hamburgarna kan även stekas om man inte har en grill framme. Vid en innertemperatur på 75 grader är produkten genomstekt.
Såväl frysta hamburgare som färska ökar i volym i Coops butik.
– Hamburgartrenden har letat sig vidare från vågen av nyöppnade restauranger i slutet av 2010-talet till hemmen. Särskilt i norra Sverige om vi tittar närmare på det geografiskt, säger Daphne Perlmutter.
– Norrbottningarna är totalt sett landets största burgarfantaster, även om man räknar in färska hamburgare – där de är en bra tugga – ja, till och med sist av alla län – efter värmlänningarna och västernorrlänningarna som toppar just den statistiken.
Här köps det mest frysta hamburgare i Sverige (räknat per 1000 invånare)*
- Norrbottens län
- Västerbottens län
- Västernorrlands län
Här köps det minst frysta hamburgare i Sverige (räknat per 1000 invånare)*
- Stockholms län
- Kronobergs län
- Skåne län
Här köps det mest färska hamburgare i Sverige (räknat per 1000 invånare)*
- Värmlands län
- Västernorrlands län
- Västerbottens län
Här köps det minst färska hamburgare i Sverige (räknat per 1000 invånare)*
- Norrbottens län
- Stockholms län
- Jönköpings län
* Data baserat på köp i Coops cirka 820 butiker.
Andra produktnyheter från Coop med premiär under veckorna 20-24 för en lyckad och välsmakande grillsommar inkluderar Xtra Dijon, en klassisk bbq-sås (Original), en krämig salladsost för röror och wraps, samt ett fluffigt glutenfritt burgarbröd.
För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se