Alla Coops bagerier bakar Kravmärkt bröd

Coops 45 butiksbagerier har nu certifierats för att baka Kravmärkt bröd.

– Våra medlemmar och kunder vill ha Kravmärkt bröd och jag är glad att vi nu kan erbjuda det i alla våra butiksbagerier, säger Per Olofsson, chef för Coops butiksbagerier.

– För Coop räcker det inte att använda ekologiskt mjöl när vi bakar. Våra medlemmar ställer högre krav än så på sitt ekologiska bröd, säger Per Olofsson.

Därför har Coop valt produktserien Gröna Familjen, från Norlander Zeelandia, där alla ingredienser är Kravmärkta. Till att börja med erbjuder Coops bagerier ett matbröd och ett kaffebröd. Det Kravmärkta sortimentet i bagerierna kommer att utökas efter hand.

Antalet butiksbagerier inom Coop fortsätter att öka. Vid årets slut kommer Coop att ha cirka 50 bagerier i butik. De 45 butiksbagerier som finns i skrivande stund finns i kedjorna Coop Forum, Coop Konsum och Coop Extra.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

  • Coop dukar upp till julbord med hjälp av sju matkreatörer

    Coop dukar upp till julbord med hjälp av sju matkreatörer

    Julen är full av smaker, traditioner och överraskningar. I år har Coop krokat arm i köket med sju av landets mest inspirerande matkreatörer som var och en sätter sin prägel på högtiden. 
    Read more
  • Solklar seger för solroskärnor från Änglamark och Coop

    Solklar seger för solroskärnor från Änglamark och Coop

    Solroskärnor är ett populärt inslag i svenskarnas kost, perfekta som topping på sallader, i bakning eller som ett nyttigt mellanmål. När Konsumenttidningen Råd & Rön nyligen testade ett urval av just solroskärnor blev det dubbel seger för Coop. Testet omfattade både smakpanelens bedömning och laboratorieanalyser.
    Read more