Coop sluter logistik- och inköpsavtal med Martin Olsson Cashar

Coop har slutit logistik- och inköpsavtal med Martin Olsson Cashar AB för leveranser av Food och Nonfood. Avtalet trädde i kraft 16 maj och första leveransen skedde två dagar senare.

Martin Olsson Cashar AB är ett grossistföretag med ett sortiment av mat, dryck och köksutrustning som vänder sig till restauranger, företag och föreningar. Företaget har cashbutiker på fem ställen i Sverige, varav tre i Stockholm, övriga två i Göteborg respektive Malmö.

– Vi är mycket nöjda med avtalet med Coop som innebär att vi får Food och Nonfood varor levererade till våra cashbutik i Sverige, säger Stefan Danasten, v vd på Martin Olsson Cashar AB.

Coop Inköp och Kategori och dess dotterbolag Coop Logistik ansvarar för inköp av Food och Nonfood liksom för logistik och därmed leveranserna till 724 butiker inom KF och Svensk Konsumentkooperation. Företagen har redan OKQ8 som extern kund inom Bilist & Nonfood. Nu tillkommer således Martin Olsson Cashar.

– Vi är glada över att Martin Olsson Cashar valde Coop att ansvara för stora delar av deras inköp och logistik. För oss ger avtalet goda synergieffekter i vår inköps- och logistikverksamhet, säger Magnus Johansson, vd på Coop Inköp och Kategori AB.

För ytterligare information:

Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

  • Coop dukar upp till julbord med hjälp av sju matkreatörer

    Coop dukar upp till julbord med hjälp av sju matkreatörer

    Julen är full av smaker, traditioner och överraskningar. I år har Coop krokat arm i köket med sju av landets mest inspirerande matkreatörer som var och en sätter sin prägel på högtiden. 
    Read more
  • Solklar seger för solroskärnor från Änglamark och Coop

    Solklar seger för solroskärnor från Änglamark och Coop

    Solroskärnor är ett populärt inslag i svenskarnas kost, perfekta som topping på sallader, i bakning eller som ett nyttigt mellanmål. När Konsumenttidningen Råd & Rön nyligen testade ett urval av just solroskärnor blev det dubbel seger för Coop. Testet omfattade både smakpanelens bedömning och laboratorieanalyser.
    Read more