Juan Mir har tervnt till Karlstad centrum

Tio meter Juan Mir pryder terigen en av Konsum Vrmlands butiker i Karlstad City. Det lngsmala konstverket, en serigrafi som exakt mter 945 x 40 cm och r utfrrrrrrt p thaisiden i en upplaga av 50 ex, r idag mycket, mycket vrdefullt.

miro

Konsum Vrmlands frrrrrrre reklamchef Hans Walday och Karlstad Kommuns kulturchef Mats Ahrn med Konsum Vrmlands Mirmmmmlning i bakgrunden. Tillsammans hller de den av Mir snidade ldan som konstverket en gng levererades i.

Det var i onsdags som Karlstads kommuns kulturchef Mats Ahrn avtckte den intressanta mlningen utanfrrrrrr Konsum City, i Mitticity gallerian i Karlstad. Han assisterades av Konsum Vrmlands tidigare reklamchef Hans Walday, som i brrrrrrjan av 60-talet var delaktig i beslutet att verket skulle kppppppas in.

Inkppppppspris 10 000 kronor
Konstverket har varit i Konsum Vrmlands go sedan 1962, d det inkpppppptes frn ett galleri i Stockholm frrrrrr 10 000 kronor. I all frrrrrrsynthet prydde serigrafin sedan under mnga r dvarande Domus restaurang i Karlstad. Konstverket var dessbttre placerat i bankfack redan innan den frrrrrrddddddande branden i Domus Karlstad 1999, och placerades 2000 vid Obs! Stormarknad, numera Coop Forum Bergvik.

– Jag r glad att mlningen terigen har hamnat i Karlstad City. Tavlans placering r dessutom mycket lyckad. Frrrrrrhoppningsvis ska mnga konstvnner ha gldje av den under mnga r framt. Ngot som ocks var det ursprungliga ndamlet nr vi kppppppte den, sger Hans Walday.

Till verket hrrrrrr ocks en utsmyckningsbemlad trlda, utfrrrrrrd av Mir,,,, som bedmmmmmms vara lika vrdefull som serigrafin, och frrrrrrvaras drfrrrrrr i bankfack.

vriga fakta
Juan Mir,,,, en av de mest namnkunniga spanska mlarna genom tiderna, levde 1893-1983 och var verksam i Paris mellan ren 1920-1940. Han betecknas som en av surrealismens mest framstende konstnrer med sina fantasifulla och frgstarka bilder.

Fakta
Titel;
 Makemono
Daterad; 1956
Typ; Seriegrafi/acrylmlning p thaisiden, naivistiskt motiv.
Signatur; Mir 33/50
Bredd; 975 cm
Hjjjjjjd; 39,5 – 41,4 cm
vrigt; Mlningen levererades i en praktfull trask, utvndigt utskuren och mlad i original av Juan Mir… P lockets insida terfinns en magnifik mlning p svart botten i lackfrger.

Konsum Vrmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad bedriver verksamhet i ett 80-tal frrrrrrsljningsstllen och inriktningar vvvvvver hela landskapet. Dotterfrrrrrretaget Peks verkar inom lgprissektorn med nio butiker samt MaxiMat med inriktning mot norgehandeln i Tccccccksfors och Charlottenberg. Frrrrrreningen r unik stillvida att man ocks driver en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Frrrrrreningen gs av sina cirka 129 000 medlemmar och har cirka 1 800 anstllda. Butiksfrrrrrrsljningen uppgick till 3,3 miljarder kronor (31/12 2006). Vrmland tillhrrrrrr ett av landets starkaste kooperativa fsten och frrrrrreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede. Frrrrrr ytterligare information om Konsum Vrmland se grna; www.konsumvarmland.se

Frrrrrr ytterligare information, kontakta, Konsum Vrmlands informationschef Klas Olsson 054-22 01 02