Coop utökar sortimentet av ekologiskt svenskt kött

Coop utökar sortimentet av ekologiskt svenskt kött

Coop arbetar kontinuerligt för att öka den ekologiska andelen av kött. Nu utökar Coop sitt sortiment genom ett samarbete med Scan och kontrakterar ett antal svenska ekoproducenter. Med detta samarbete ökar Coop andelen svenskt ekologiskt fläskkött. Coops kunder kommer att hitta produkterna i köttdisken under varumärket Coop Eko.

Sedan slutet av 1980-talet har Coop salufört kött som produceras av KRAV-grisar under vårt varumärke Coop Änglamark. Nu utökar Coop sitt ekologiska sortiment genom ett samarbete med Scan. Ett antal svenska EU-ekoproducenter förser därmed Coop med kotlett, karré och fläskfilé, som kommer att finnas i köttdisken under varumärket Coop Eko.

Coop har idag det bredaste sortimentet och största andelen på marknaden inom ekologiskt kött. Utmaningarna att öka utbudet finns i första hand inom griskött där ekologiska grisar är mindre än 2 procent av den totala volymen av svenska grisar. För att få ökad tillgång krävs flera åtgärder. Det här avtalet är en sådan åtgärd. Coop sponsrar också projektet Bliekobonde.nu, som är en kampanj för att få fler svenska uppfödare och odlare att ställa om till ekologiskt eller KRAV.

För mer information:
Coops pressjour: 010-743 13 13

  • Kassen som används flest gånger är den mest hållbara

    Kassen som används flest gånger är den mest hållbara

    Coop kommer att sänka priset på plastbärkassar i våra butiker från 6,95 kronor till 3,95 kronor från och med den 1 november. Detta som en direkt följd av att den punktskatt som infördes på plastbärkassar år 2020 tas bort. Coop uppmanar sina medlemmar och kunder att använda sina bärkassar många gånger.
    Read more
  • Gotlandsföretag – en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024

    Gotlandsföretag – en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024

    Mickelgårds Lantbruk från Stånga har blivit utvald som en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024. Mickelgårds odlar bland annat Gotlandslinser, Belugalinser och Quinoa. Den lokala produktionen minskar importbehovet, ökar självförsörjningen och minskar transporterna. Övriga finalister är Föreningen Ätbart från Skövde och Helios Innovations från Halmstad. Vinnaren utses vid en prisceremoni den 27 november i Stockholm. Prissumman är 250 000 kronor. 
    Read more