25 nya jobb när Coop satsar i Motala

25 nya jobb när Coop satsar i Motala

Nu är allt klart för etableringen av Coops butik i Motala. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och erbjuda ett brett ekologiskt sortiment. Butiken beräknas skapa 25 nya arbetstillfällen och öppna vintern 2019.

Nu påbörjas bygget av Coops nya butik i Motala. Butiken får ett mycket attraktivt läge i centrala Motala nära stationen. Med en yta på drygt 2000 kvadratmeter finns det plats för ett stort sortiment med inspirerande mat både till vardag och fest.

Vi ser verkligen fram mot att nu börja planera butiken mer i detalj. Vi vill skapa Motalas mest inspirerande matbutik med mycket färskvaror, ekologiskt och ett sortiment som är anpassat efter vad Motalaborna efterfrågar på matbordet, säger Martin Runquist, försäljning- och driftschef Coop Butiker & Stormarknader AB.

En annan viktig del i den nya etableringen blir den lokala förankringen. Dels genom att butiken ska erbjuda lokalt och regionalt producerad mat, men också med de 25 nya medarbetare som kommer att behöva rekryteras lokalt till den nya butiken.

Fastigheten kommer att ägas av NREP med Coop som hyresgäst. Nu börjar förberedelserna för att bygga butiken och planen är att öppna portarna under vintern nästa år.

För mer information, vänligen kontakta:

Coops pressjour: 010-743 13 13