25 nya jobb när Coop satsar i Motala

25 nya jobb när Coop satsar i Motala

Nu är allt klart för etableringen av Coops butik i Motala. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och erbjuda ett brett ekologiskt sortiment. Butiken beräknas skapa 25 nya arbetstillfällen och öppna vintern 2019.

Nu påbörjas bygget av Coops nya butik i Motala. Butiken får ett mycket attraktivt läge i centrala Motala nära stationen. Med en yta på drygt 2000 kvadratmeter finns det plats för ett stort sortiment med inspirerande mat både till vardag och fest.

Vi ser verkligen fram mot att nu börja planera butiken mer i detalj. Vi vill skapa Motalas mest inspirerande matbutik med mycket färskvaror, ekologiskt och ett sortiment som är anpassat efter vad Motalaborna efterfrågar på matbordet, säger Martin Runquist, försäljning- och driftschef Coop Butiker & Stormarknader AB.

En annan viktig del i den nya etableringen blir den lokala förankringen. Dels genom att butiken ska erbjuda lokalt och regionalt producerad mat, men också med de 25 nya medarbetare som kommer att behöva rekryteras lokalt till den nya butiken.

Fastigheten kommer att ägas av NREP med Coop som hyresgäst. Nu börjar förberedelserna för att bygga butiken och planen är att öppna portarna under vintern nästa år.

För mer information, vänligen kontakta:

Coops pressjour: 010-743 13 13

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer