160 personer varslas om uppsägning. Konsum Värmland effektiviserar administrationen samt lager- och logistikfunktionen i Karlstad.

Konsum Värmlands förvaltningsråd beslutade i går att varsla 160 personer vid Distributionscentralen på Orrholmen i Karlstad. Varslet berör samtliga kollektivanställda inom lager- och tranportfunktionen och samtliga tjänstemän på Distributionscentralen och huvudkontoret. De kollektivanställda medarbetarna vid Konsum Värmland Bageri och Värmlandschark berörs inte då produktionsverksamheten ska fortsätta.

Bakgrunden till beslutet är att man har för avsikt att samordna lager- och logistikverksamheten med Coop Sverige Logistik samtidigt som den totala administrationen ska rationaliseras.  Man har också aviserat att man vill lämna det 57 000 kvm stora och värdefulla området på Orrholmen i centrala Karlstad som istället ska användas på ett för föreningen mer ändamålsenligt sätt.

 • Vi styr själva över vårt sortiment men tillsammans men Coop Sverige Logistik blir vi effektivare i den totala varuhanteringen. Beslutet ökar möjligheterna att redovisa ett positivt rörelseresultat men tyvärr får det konsekvenser för ett antal av våra duktiga medarbetare, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.
 • Vi har haft en lång process med de fackliga parterna och en arbetstagarkonsult har varit delaktig. Övergripande hade vi en gemensam syn om många nödvändiga åtgärder samtidigt som processen resulterade i att vi ska vara aktiva i upphandlingen tillsammans med Coop Sverige Logistik. Allt för att försöka behålla den kompentens som finns inom Konsum Värmlands logistikhantering.

Hur många som till sist kommer att beröras fastställs av förhandlingar under varseltiden som löper på sex månader. Idag sysselsätts cirka 340 personer på anläggningarna vid Orrholmen i Karlstad och totalt i Konsum Värmland 1 312.

Förändringar inom Mansion och Affection
Under gårdagen fattades också beslutet att flytta en av föreningens fackhandelsbutiker, Affection kosmetik i Mitt i City i centrala Karlstad till den nya gallerian i kvarteret Mercurius.  I samband med detta lämnar man också läget på Mitt i City för butiken Mansion kök och present.

 • Åtgärderna är den del i den förändringsplan som styrelsen lade fast redan 2014. Vi har bestämt oss för att skapa ett ekonomiskt livskraftigt Konsum Värmland långt in i 2020-talet, avslutar Tomas Sjölander.

För ytterligare fakta; Se gärna www.konsumvarmland.se och pressmeddelande daterat 2016-03-11; https://konsumvarmland.se/pressmeddelanden/enligt-styrelsens-strategi-for-2015-positivt-resultat-for-konsum-varmland/

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02. Facklig kontaktperson är Henrik Jonsson, Handels kollektiv lager, tfn; 070-508 05 06

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more