Kan du inte se mailet i sin helhet? Klicka här.
Coop logo

Coop fördubblar försäljningen av svenskt naturbeteskött

Sen våren 2019 har Coop i samarbete med HKScan satsat på att erbjuda ett brett sortiment av svenskt naturbeteskött i Coops alla butiker under egna varumärket Coop. Ett stort intresse har skapats för sortimentet vilket har lett till fördubblad försäljning samt att fler svenska producenter har kontrakterats för att kunna möta det ökade intresset från konsumenter på naturbeteskött.

Det här är riktigt fint kött som håller en hög kvalitetsnivå, både smakrikt och mört, där djuren bidrar både till att hålla landskapen öppna och en ökad biologisk mångfald. Vi är självklart glada för försäljningsutvecklingen men också möjligheten att stötta svenska livsmedelsproducenter genom att ta ett helhetsansvar när vi köper in hela djur från dem, säger Majsan Pense, Sortiment och inköpsansvarig kött, Coop Sverige.

Djuren betar på naturbetesmarker som är gräsmarker som man inte sått, plöjt, gödslat eller bearbetat med maskiner på minst 20 år. De svenska naturbetesmarkerna är de mest artrika vi har i vårt land. Här finns utrotningshotade växter, insekter och fåglar. Det är också magra marker som inte passar för odling av spannmål eller baljväxter. För att naturbetesmarkerna ska bevaras och inte växa igen behöver de betas av djur. Många miljöexperter, bland annat Världsnaturfonden WWF, lyfter svenskt naturbeteskött som det kött som gör nytta för miljön och den biologiska mångfalden. Svenskt naturbeteskött får därför grönt ljus i WWF:s köttguide. Köttet är också märkt med Svenskt Sigill, en märkning som tar ett helhetsgrepp på hållbarhetsfrågan.

Coops naturbeteskött är mörat i minst två veckor vilket ger ett välsmakande, mört och extra saftigt kött. I butik kan man hitta Coops Naturbeteskött som entrecote, flankstek, grytstek, lövbiff, nötstek, oxfilé, rostas, ryggbiff, nötfärs och hamburgare.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

Läs mer
     
Coop, 171 88 Solna. Telefon: 010-742 00 00. Organisationsnummer: 556710-5480
Avsluta din prenumeration | Förändra dina prenumerationsval