Coop inför 18-års gräns för köp av energidryck

Coop har beslutat att införa en åldergräns för köp av energidrycker på samtliga butiker.

Coop har fått många reaktioner från föräldrar och lärare som anser att ungdomar konsumerar för mycket energidryck. Därför har vissa Coop-butiker redan tidigare beslutat att inför en åldergräns på energidryck. Dagens beslut innebär att det nu införs en 18-årsgräns på samtliga Coops butiker. Beslutet om en gemensam åldersgräns ska ses som ett stöd till föräldrar och skolor i diskussionen med ungdomarna när det gället konsumtion av energidryck.

Dessutom har kooperationens medlemmar, i de olika konsumentföreningarna, önskat ett tydligt gemensamt agerande kring ungdomars konsumtion av energidrycker.

Coop har redan tidigare beslutat att inte ta in de nya koncentrerade energidryckerna, så kallade shots, som nu lanseras av flera leverantörer.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coop återkallar rödbetssoppa av egna varumärket Coop

  Coop återkallar rödbetssoppa av egna varumärket Coop

  Coop återkallar Coop Rödbetssoppa med bäst-före-datum 2018-08-20. I det aktuella partiet har en pumpasoppa, med andra ingredienser, av misstag hällts i en förpackning där det står rödbetssoppa. Återkallelsen gäller alla förpackningar med angivet bäst-före-datum.
  Läs mer
 • Coop återkallar Änglamark havredryck

  Coop återkallar Änglamark havredryck

  Coop återkallar Coop Änglamark havredryck med bäst före-datum 2018-09-06. I det aktuella partiet har sojadryck av misstag hällts i havredrycks-förpackningarna. Återkallelsen gäller alla förpackningar med angivet bäst före-datum.
  Läs mer