Coop inför 18-års gräns för köp av energidryck

Coop har beslutat att införa en åldergräns för köp av energidrycker på samtliga butiker.

Coop har fått många reaktioner från föräldrar och lärare som anser att ungdomar konsumerar för mycket energidryck. Därför har vissa Coop-butiker redan tidigare beslutat att inför en åldergräns på energidryck. Dagens beslut innebär att det nu införs en 18-årsgräns på samtliga Coops butiker. Beslutet om en gemensam åldersgräns ska ses som ett stöd till föräldrar och skolor i diskussionen med ungdomarna när det gället konsumtion av energidryck.

Dessutom har kooperationens medlemmar, i de olika konsumentföreningarna, önskat ett tydligt gemensamt agerande kring ungdomars konsumtion av energidrycker.

Coop har redan tidigare beslutat att inte ta in de nya koncentrerade energidryckerna, så kallade shots, som nu lanseras av flera leverantörer.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coops nya flergångskasse är bättre för miljön

  Coops nya flergångskasse är bättre för miljön

  Coop ersätter den resurskrävande flergångskassen av bomull med en mer miljöanpassad polyesterkasse, som prissänks med närmare 50 procent. Påsarna för frukt och grönt kommer nu också att bytas ut mot påsar tillverkade av sockerrör.
  Läs mer
 • Coop återkallar frysta broccolibollar

  Coop återkallar frysta broccolibollar

  Coop återkallar frysta Broccolibollar med ost & basilika av varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd då kund återfunnit glas i produkten. Återkallelsen gäller enbart förpackningar med bäst före datum 12 juli 2018.
  Läs mer