Coop inför 18-års gräns för köp av energidryck

Coop har beslutat att införa en åldergräns för köp av energidrycker på samtliga butiker.

Coop har fått många reaktioner från föräldrar och lärare som anser att ungdomar konsumerar för mycket energidryck. Därför har vissa Coop-butiker redan tidigare beslutat att inför en åldergräns på energidryck. Dagens beslut innebär att det nu införs en 18-årsgräns på samtliga Coops butiker. Beslutet om en gemensam åldersgräns ska ses som ett stöd till föräldrar och skolor i diskussionen med ungdomarna när det gället konsumtion av energidryck.

Dessutom har kooperationens medlemmar, i de olika konsumentföreningarna, önskat ett tydligt gemensamt agerande kring ungdomars konsumtion av energidrycker.

Coop har redan tidigare beslutat att inte ta in de nya koncentrerade energidryckerna, så kallade shots, som nu lanseras av flera leverantörer.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer