Coop inför 18-års gräns för köp av energidryck

Coop har beslutat att införa en åldergräns för köp av energidrycker på samtliga butiker.

Coop har fått många reaktioner från föräldrar och lärare som anser att ungdomar konsumerar för mycket energidryck. Därför har vissa Coop-butiker redan tidigare beslutat att inför en åldergräns på energidryck. Dagens beslut innebär att det nu införs en 18-årsgräns på samtliga Coops butiker. Beslutet om en gemensam åldersgräns ska ses som ett stöd till föräldrar och skolor i diskussionen med ungdomarna när det gället konsumtion av energidryck.

Dessutom har kooperationens medlemmar, i de olika konsumentföreningarna, önskat ett tydligt gemensamt agerande kring ungdomars konsumtion av energidrycker.

Coop har redan tidigare beslutat att inte ta in de nya koncentrerade energidryckerna, så kallade shots, som nu lanseras av flera leverantörer.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer
 • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
  Läs mer