Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2016

Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2016

Årsrapporten som även innehåller Coop Sveriges hållbarhetsredovisning finns nu tillgänglig på Coop.se.

I hållbarhetsrapporten redovisar Coop Sverige sitt prisbelönta hållbarhetsarbete. Några av 2016 års framsteg är:

 • Under 2016 minskade Coop Sveriges utsläpp av växthusgaser med 16 procent. Våra transporter minskade sina utsläpp med 20 procent. Jämfört med 2008 har utsläppen av växthusgaser minskat med 63 procent.
 • Under 2016 nådde Coop en ekoandel på 10 procent, vilket gör oss till en av världens ledande kedjor inom ekologiskt. När det gäller Coops snabbväxande e-handel ligger ekoandelen där på 21 procent. Coops film Ekoeffekten vann dessutom Grand Prix i Cannes Lions.
 • Vi lanserade den #nyavardagsmaten, där vi på Coop adresserar vikten av att äta mer grönt och mindre och bättre kött. Vi vill ge matinspiration och tips på hur mer grönt kan införas i vardagsmaten. Filmen ”Kära Köttbit” klickades 2,15 miljoner gånger de 3 första veckorna på Facebook eller Youtube.

– Jag är stolt över att Coop under 2016 ytterligare har flyttat fram positionerna som den goda kraften inom dagligvaruhandeln. Vi vet att den mat vi äter påverkar vår planet och därför har vi både stora möjligheter och ett ansvar att påverka både våra leverantörer och butiker, men också våra medlemmar och kunder att göra mer hållbara val, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.

I årsrapporten ingår Coop Sveriges finansiella årsrapport. För mer information om Coops ekonomiska utveckling, läs vår bokslutskommuniké här.

För att ladda ner Coop Sveriges Årsrapport 2016 gå till:
https://www.coop.se/Globala-sidor/om-coop/Finansiell-information1/

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Christian Wijkström utsedd till vd för Coop Butiker och Stormarknader

  Christian Wijkström utsedd till vd för Coop Butiker och Stormarknader

  Som ett led i Coop Sveriges förändringsresa har Coop Sverige hållit bolagsstämma och utsett en styrelse i dotterbolaget Coop Butiker och Stormarknader (CBS) med Coop Sveriges nytillträdde vd Magnus Johansson som styrelseordförande. CBS styrelse har i sin tur utsett Christian Wijkström till vd för CBS.
  Läs mer
 • Ekorekord för Coop under första halvåret 2017

  Ekorekord för Coop under första halvåret 2017

  Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent, vilket överträffar Coops tidigare toppnotering från 2016.
  Läs mer